Noi nu uităm!


Un veteran din războiul de pe Nistru,
beneficiar al campaniei ,,Noi nu uităm!”


Veaceslav Platonov, veteran al războiului moldo-rus din 1992, în urma căruia a rămas fără braţul drept şi cu probleme de auz, este primul beneficiar al campaniei ,,Noi nu uităm!”, demarată de Platforma Civică Acţiunea 2012 în luna octombrie a acestui an.

Abandonat de soţie, crescându-şi singur cei trei copii, cel mai mic având vârsta de doi ani, cu o pensie de numai 3000 de lei, Veaceslav Platonov s-a confruntat cu multiple lipsuri materiale. Imobilul în care veteranul locuieşte împreună cu cei trei copii ai săi nu avea niciun fel de dotări, uşi la camere, iar pe jos se călca pe şapă de beton.

Sensibilizată de situaţia materială dificilă a familiei Platonov, Asociaţia Tighina, organizaţie componentă a Platformei Civice Acţiunea 2012 a reuşit să strângă suma necesară pentru dotarea apartamentului. Astfel că, în prezent, pentru imobilul familiei Platonov au fost achiziţionate şi montate 6 uşi, precum şi parchet.



Asociaţia Tighina precizează că pentru a putea lucra din nou şi pentru a-şi întreţine familia, Veaceslav Platonov are nevoie de o proteză. Costurile acesteia se ridică la 24 000 de euro. Dacă aveţi disponibilitatea de a face un bine, vă puteţi implica în campania ,,Noi nu uităm!” donând o sumă de bani în contul Asociaţiei Tighina şi participând activ prin popularizarea cazului. Totodată, Asociaţia Tighina semnalează necesitatea înfiinţării unui centru de protezare modern în Chişinău, astfel ca persoanele cu amputaţii ale extremităţilor superioare sau inferioare să poată beneficia de produse şi de servicii de calitate, pentru a-şi realiza întregul potenţial şi pentru a răspunde provocărilor cotidiene.

Date de contact şi număr de cont:
Asociaţia Tighina (preşedinte Alexei Paluţă)
E-mail: asociatia.tighina@yahoo.com
Număr de telefon: 0721182367
Cont bancar: RO40 MIRO 0000 1778 6016 0201
PRO CREDIT BANK Sucursala/Agenţia Vitan


-----------------------------------------------------------------------------

AJUTOARE PENTRU ASOCIATIA "ProVITA"